tisdag, maj 10, 2011

Nyheter från läkaren

Vet inte riktigt vad jag ska skriva, än mindre tycka om det som min läkare sa igår. Behöver lite tid att sortera och tänka igenom tror jag. Dom goda nyheterna var i alla fall att min Crohn's ser mycket bättre ut nu än vad den gjorde för ett år sen. Det inflammerade området i tunntarmen har krymp och i tjocktarmen syns ingenting längre. Problemet att lösa är nu varför jag mått så dåligt fast än allt ser bättre ut. Och deras (= läkarna som diskuterat mitt fall på skyltronden i fredags) förslag är att det rör sig om mag-migrän. Häpp!

2 kommentarer:

Linda #handgjordlyx sa...

Kan det var därför du inte lika snabbt svarade på kortisonet den här gången?

Såvitt jag förstått av läkaren här, kan vanliga migränmedicin också fungera på mag-migrän om man tar den i tid. Men, du använder ju redan migränmedicin och då borde du kanske sett något slags samband...?

Fy fasen, vad dumt. Har de någon plan för vad de ska göra med dig?

Ponder sa...

Ja, förmodligen var det därför kortisonet inte bet. Och ja, vanlig migränmedicin ska fungera, men problemet är ju att jag inte ens kan ta den varje gång jag har huvudmigrän (eftersom det är för ofta)...

Jag ska träffa en specialist på bukmigrän den 10 juni och förhoppningsvis även en vanlig neurolog i den vevan. Och så ska jag tillbaka till min egen, underbar magtarmläkare efter det.