söndag, juli 18, 2010

Duktig

Idag har jag städat och röjt på övervåningen. Jag är långt ifrån klar, men det syns i alla fall att jag gjort en insats.

Bland annat har jag tömt min garderob på alla kläder och skurat ur den, eftersom allt man lägger dit börjar luktar unket... Någon som har några tips på hur man säkert får bort unket? Jag har nämligen ingen lust att behöva göra om det här om en vecka... (Och det börjar bli lite jobbigt att vädra alla kläder innan man sätter på sig dom.)

8 kommentarer:

Linda #handgjordlyx sa...

Hm.. frågan är ju varifrån lukten kommer? Är det något i kläderna så kanske de behöver tvättas om? Och sen vara noga med att inte stoppa tillbaks dem förrän de är _helt_ torra, vilket iallafall här har varit svårt i denna fuktiga luft.

Om det är själva garderoben så kanske ett fat (flera?) med ättika kanske kan hjälpa?

Ponder sa...

Jag tror att det är själva garderoben eftersom ALLA kläder luktar och har gjort så länge... Ska testa med ättika i morgon, för på natten vill jag inte ha den lukten i näsan. ;)

Linda #handgjordlyx sa...

Äh, vad petig du är då ;-) Ställ in dem i garderoben och stäng dörren!

Ponder sa...

Japp, jag är en petig jävel när det kommer till lukter. ;)

Anonym sa...

Ska inte ättika ta bort det mesta?
Det luktar ju inget vidare men det ska vara effektivt mot märkliga dofter...

Oj såg att du redan fått det tipset ;)

Åsa

S sa...

Lavendel. Lägg lite lavendel i en organza-påse (eller vad tusan det nu heter, har letat ordet i säkert två minuter). Sen lägger du påsen i garderoben. Men inte för mycket lavendel, då blir det huvva istället för halleluja!

Ponder sa...

S: Lavendel har vi i trädgården - så praktiskt. Men menar du att man ska ha den där samtidigt som kläderna? Jag tror nämligen inte jag fixar att gå omkring med den lukten i kläderna...

Anonym sa...

Kan det bero på fukt? Mögel? Kanske någon mögelspray kunde funka?

Om det inte är det o bara lukt så använder vi ibland träbitar som luktar gott. Alltså träets naturliga doft. Det är inte starkt om man har ont av dofter, vilket jag har.
Sandelträd tror jag det kallas som vi använder... är lite osäker.