fredag, juli 23, 2010

Bränna BH?

Ja, på allvar så kommer jag snart bränna upp varenda BH jag provat! Det finns inte en enda BH som sitter som den ska på mig just nu, varken bland dom jag redan äger eller de som finns att köpa. Ska det vara så svårt att göra en som 1) brösten inte ramlar ur, 2) inte delar förut nämnda bröst på två (det är verkligen skit snyggt att ha fyra bröst), 3) inte sitter åt så att jag inte kan andas.

Sen undrar jag lite över det här med BH-storlekar. Okej att kuporna är lite olika stora beroende på modell osv, men borde inte rimligtvis 80 cm alltid vara 80 cm runt om??

Just nu har jag på mig det enda i BH-väg jag har som passar: en bikiniöverdel. Strålande.

10 kommentarer:

Alex sa...

Ja, det är ett helvete att hitta något som känns bra hela dagen och som ser snyggt ut. Jag fick bra hjälp på Twilfit, men det kanske du har provat? Jag som trodde jag var jättebred fick en 85E som sitter det bästa som jag hittills hittat.

Anonym sa...

Har haft problem med att hitta bra BH tills jag gick till en ren underklädesaffär (dock inte Twillfit). FIck en lektion i hur BH:n ska sitta och vad jag ska tänka på. Nu är det så mycket lättare! Finns ju en i Mariekäll som tydligen ska vara jäkligt bra!

Nina sa...

Storlekar blir man ju galen på. Och tex en C kupa borde ju vara lika stor oavsett om det är en 70C eller en 80C, men så är det inte. Ju bredare om, ju större kupor.

Och stl 70 tex borde ju vara 70, men rätt som det är när man beställer så kan man inte knäppa den :(

Tyvärr har jag inga råd mer än att söka upp en underklädesaffär med kunnig personal som kan hjälpa till...eller prova franska storlekar som är lite mittemellan våra.

Anonym sa...

Nina: Gå dit, prova men du behöver ju inte köpa ngt!
En 75B motsvarar en 70C
80A blir 75B osv

Anonym sa...

Vanligen köper kvinnor för stor/löst sittande runt kroppen och för små kupor. Jag gick och fick hjälp med att bli mätt runt om under bysten och bredaste runt om bysten och det var en helt annan storlek än vad jag trodde.
Sedan verkar det som vissa märken passar bättre för en viss kropp också att det är bättre att köpa 3 bhar med bättre kvallitet/lite dyrare.

De tips jag fick.

Anonym sa...

Bh-bandet runt kroppen skall sitta rätt långt ner och inte glida upp över ryggen då man har på den, utan sitta samma höjd fram som bak.

Ponder sa...

Tack allihop!

Problemet är att jag inte vill lägga ut en massa pengar på BH:ar i den här storleken, eftersom jag vet att de kommer bli mindre när jag slutat med kortisonet. Fast jag kan ju inte fortsätta att gå omkring i en bikiniöverdel hur länge som helst heller...

Anonym sa...

Ja då kanske det är bäst att köpa någon billigare, men i "rättare" storlek. Det är svårt med bhar. Ibland, när jag stått i provhytten med ännu en hög misslyckade bhar som ej passar, så har jag tänkt att de som gör bhar måste ha missat hur vanliga kvinnor egentligen ser ut.
Fast det är väl så med mycket innom klädväg.

Lotta sa...

Kolla in rean! Nu är det ju rea över hela stan. Tror säkert de där underklädesexpertaffärerna rear lite de också. Affären jag var inne i och köpte min tantbikini hade ett par snurror med rea. Kika du in och vem vet... kanske du gör ett fynd. :)

Ponder sa...

Fortsätta Ro: Så har jag också tänkt, många gånger! Jag har INTE samma kropp som modellerna de syr efter...

Lotta: Ja! Rea är kul, fynd ännu roligare. ;) Ska se om jag orkar mig ner på stan någon dag...