tisdag, maj 22, 2012

Den Stora Kalastävlingen

I år har den verkligen dragit igång med besked. Tävlingen om vem som kan ha störst, bäst (och dyrast) kalas. Det är bowling och laser games och äventyrsbad och restaurang besök... Nu är det ju snart dags för Storasysters 10-årsdag och födelsedagskalas. Hon hade bestämt (hon är ju snart 10, då bestämmer man tydligen bara så där, utan att prata med sina föräldrar först...) att hon ville ha kalaset på ett nyöppnat lekland och att hon egentligen ville bjuda 17 barn, men kanske bara behövde bjuda 15 ändå. En snabb titt på leklandets hemsida avslöjar att kalas kostar 170 kronor per barn, alltså 2550 kronor totalt. Är det bara jag som tycker att det är väldigt mycket pengar att lägga på ett kalas? Speciellt med tanke på att Prinsen säkert också vill ha sitt kalas där, vilket skulle innebära 1700 kronor till. (Jo, jag vet, det är ju lite dåligt planering att ha två barn som fyller år i samma månad.)

Samtidigt... så fyller hon ju 10 år, vilket är jämt. Och hon får stå tillbaka en hel del på grund av min migrän, så hon förtjänar verkligen något jätte roligt till sin födelsedag. Fast 2500 spänn kan man ju ha en himla massa annat roligt för, utan lekland och 15 kompisar. T ex åka på en weekend resa tillsammans med mig någonstans. Fast då återstår i och för sig ordnandet av ett födelsedagskalas, men det har ju gått bra alla andra år..?

3 kommentarer:

Linda #handgjordlyx sa...

När jag var som sjukast och barnen fortfarande ville ha kalas tyckte jag att det var värt varenda krona att kunna lämna bort eländet!

Det går inte att samordna kalas med någon klasskompis som fyller år ungefär samtidigt, bjuda samma ungar och dela på kostnaden?

Ponder sa...

Ja, det är ju den aspekten, att man faktiskt slipper lägga ner en massa tid och energi på det...

Det är en väldigt bra idé, men tyvärr är vi (som vanligt) för sent ute för det... Kanske till nästa år att vi får tummen ur i tid? ;)

Alex sa...

Finns inte alls i vår värld med sådana summor på kalas! Fördelen med att bo så här på landet...än så länge...är att det i alla fall vår/sommar blir utomhuskalas. Men Loke har nu aviserat att han ska ha strandkalas. Hm, sand i glasspaket och saftglas.