måndag, september 05, 2011

Öronen

Har ju glömt att skriva att vi just nu har två barn på antibiotika kur här hemma: Prinsen hade naturligtvis öroninflammation och igenklibbade rör, lille H hade svinkoppsinfektion i ett sår bakom örat. Hurra. Speciellt som lille H skriker som en gris VARJE gång han ska ta sin medicin. Tur att det "bara" är tre doser om dagen i tio (10) sagar...

4 kommentarer:

Linda #handgjordlyx sa...

Hos oss får man inte längre använda peroral behandling med ab för impetigo, utan man får köpa (dyr) salva i pyttetub att smörja och först efter flera månader utan effekt kan man eventuellt tänka sig att ge annan behandling.

Krya på dem båda två.

Ponder sa...

Jag tror ev. att salva kunde fungera bättre i det här fallet, i alla fall för mammas ljudsköra huvud. ;)

Tack. Hoppades ju att Prinsen skulle slippa otiter nu när han har rör, men så blev det ju inte...

Linda #handgjordlyx sa...

Lilla fick inte färre otiter med rör, men hon hade inte längre ont och det var en stor förbättring.

Däremot var vi ju hemma minst lika länge med henne varje gång, eftersom otit och rör är en kombination som ger en massa kladd som tydligen är extremt smittsamt och absolut inte får förekomma bland andra småbarn.

Hur är det med Prinsen och allergin nu? Det finns nån studie som visar att oupptäckta allergi (tror att studien var gjord på mjölkallergiker) kan ge täta otiter och att det blir bättre när man får bort det ungarna reagerar på,

Ponder sa...

Prinsen har ju inte haft ont av sina otiter på länge och har det uppenbarligen inte nu heller. ;) Det stora lyftet har varit att han hör, eller hört så bra. Nu när röret är igenkleggat märker man direkt att det blir sämre igen. :( Och att man ska vara hemma när det rinner ur örat är det ingen som sagt till oss! Kanske behövs det inte eftersom han får öron droppar samtidigt som dödar av dom basiluskern som rinner ut?