onsdag, mars 30, 2011

Dagis, igen

Prinsen har haft kräksjuka. Hela lördagen kräktes han. Sen blev han bättre och ingen annan blev sjuk. Vi höll ändå alla hemma både måndag och tisdag. Idag var alla tillbaka på dagis. Maken flaggade i morse för att Prinsens aptit inte var på topp än (det vet man ju själv att det tar ett tag innan man tycker mat är gott igen efter en sån där superkräka), men att han varit precis som vanligt i övrigt.

Efter lunch ringde föreståndarinnan. Hon tyckte Prinsen ätit alldeles för lite och dessutom hade lille Herrn bajsat, två gånger. Inte lösare än vanligt (hans mage är alltid lite risig pga allergier) och att han bajsar två gånger är heller ingen ovanlighet. Men i samband med att vi haft magsjuka, tyckte hon ändå att dom skulle gå hem. Alltså, jag tycker att vi har gjort MER än vad dom flesta andra gör när vi håller alla barnen hemma i en hel dag extra. Det här börjar faktiskt bli löjligt...

Jag ser ett byte av dagisplatser inom en snar framtid, för allt det här strulet, tjafset och misstagen gör att det inte är värt den extra arbetsinsatsen som föräldrakooperativ innebär.

Uppdatering: Nu är dom hemma och nog låter det som att dom mår precis som det brukar göra efter dagis. Just nu är dom ute och leker och cyklar runt på gatan och verkar inte det minsta hängiga.

2 kommentarer:

Linda #handgjordlyx sa...

Dagis ska vara en tillgång och en hjälp inte tvärtom!

Finns det något bra alternativ och som är rimlig kö-tid till?

Världen enligt J. sa...

Byt dagis! Det låter ju helt vansinnigt!

Vad säger de om ni ifrågasätter deras agerande?