fredag, november 23, 2007

Problemet med dagis löst!

Turerna kring Prinsens dagisplats har varit många, och det har varit osäkert om vi har haft rätt till en plats eller inte. I vår kommun är det nämligen så att är man sjukskriven på heltid så räknas man som föräldraledig på heltid!! (Så urbota dumt att jag inte ens orkar kommentera det...) Jag fick av insatta källor (eller hur -sl-?! ;) veta att enligt kommunallagen så ska den andra föräldern, i det här fallet maken, räknas som ensamstående när behovet av dagisplats bedöms om det andra föräldern är sjukskriven på heltid. Skickade ett mejl till vår handläggare på kommunen, och fick till svar att hon skickat ärendet vidare till deras jurister. I väntan på svar därifrån skulle vi bedömas enligt gällande direktiv, dvs ingen dagisplats automatiskt, utan vi måste gå genom en nämnd som avgjorde frågan. Ett brev från mig krävdes där det klart skulle framgå varför jag inte kunde vårda barnet plus ett intyg från läkare som stödjer detta. En massa extra jobb och fix alltså, något som vi alls inte behöver just nu och som känns väldigt jobbigt.

Så i morse ringde tantan från kommunen och meddelade att deras juristavdelning inte hade hittat något i kommunallagen som stödjer det vi sa, men att de på morgonmötet beslutat att vi hade rätt till plats trots allt... Inget sjukintyg behövdes, bara ett intyg från jobbet där det framgick hur mycket jag skulle ha jobbat i januari ifall jag var frisk så att de kunde bestämma hur mycket Prinsen ska få gå på daigs.

Man undrar ju lite vad som gjorde att de gick ifrån sina egna regler den här gången? Var de rädda för att det skulle bli besvärligt om vi tog det här vidare? Är de kanske medvetna om att de gör fel med det här fallet? Nåja, för oss löste det sig till det bästa i allafall, men vore man en duktig (och frisk) medborgare skulle man väl driva det här vidare för andras skull...

2 kommentarer:

Pernillas blogg sa...

Väldigt märkligt agerande från deras sida! Skönt dock att ni slipper en massa strul!

Linda #handgjordlyx sa...

Ja, kanske skulle man driva det vidare för andras skull... Men, å andra sidan är man sig själv närmast. Och speciellt när man har begränsat med energi att bråka och svinga kängor.

Grattis till dagisplatsen! =) Jag tror att vi måste använda oss av den initierade källan snart också i Lillas fall ;-) Tur att han är billig att konsultera.