måndag, september 14, 2009

På väg med migrän


Hoppas Zomigen hinner verka innan jag kommer till skolan...
Uppdatering:
Den hann verka och jag blev av med migränen. Men det visade sig att Zomig+Saroten=sjöben. Alltså har jag vinglat omkring som ett fyllo idag. Säkert jätte roligt för alla som såg mig försöka navigera mig fram i korridorerna på skolan. Tur att jag inte cyklade dit, för det hade kunnat sluta illa. Eller i alla fall i diket.

6 kommentarer:

Livet på Citronodlingen sa...

Jag tycker du är duktig som kämpar på trots migränen!

Anonym sa...

Vad du kämpar!
En liten fråga.... På mina två senaste prov har jag haft levervärden som var lite höga. Vet du vad "provet " heter (vid sköldkörtel kollra de TSH, T3 osv). Blir lite fundersam....För jag såg att du också haft det...

S sa...

Du är så tapper, kvinna!!

Ponder sa...

Tack, vad ni är gulliga! :)

Mimsan: De leverprover som jag haft dåliga värden på till och från är de som heter ALAT och ASAT, och ett par till som jag inte kommer ihåg vad det heter men de visar på avikelser i gallan tror jag. Jag har ju en inflammatorisk tarmsjukdom i botten (mb Crohn's) som kan sprida sig till andra organ, bl a levern, och det är anledningen till att min läkare ville utreda det ordentligt. Överlag så tror jag att det är rätt vanligt att levervärdena avviker lite ibland, t ex i samband med, eller precis efter en graviditet. Oftast går det tillbaka av sig själv, utan att man får reda på varför de var höga. Jag har haft höga levervärden förut en gång, men inte under en så lång period som den här gången. Det, och min tarmsjukdom, var anledningen till att de gjorde både ultraljud och magnetröntgen på mig. Jag tycker definitivt att du ska se till att de kollar dina värden igen om 3-6 månader. Och börjar du känna dig onormalt trött innan dess ska du be att få ta nya prov.
Hoppas dina värden snart normaliserar sig igen.

Lotta sa...

Hellre sjöben än migrän. Alltid roade du någon. ;)

Anonym sa...

Jag har ju UC och på de två senaste proven har levervärdena varit lite för höga.. Får ringa