fredag, februari 12, 2010

Ord man inte vill höra

"Mamma, jag mår så illa att jag inte vill se reklamen med mat på TV."

Någon som vill slå vad när kräket kommer? Jag gissar på 2-3 snåret, när man är som tröttast.


Och nej, det är inte speciellt underligt att det är Dottern som mår illa. De har kräksjuka i klassen och igår berättade Dottern att det finns barn som bara låtsas tvätta händerna när de varit på toa och innan de går och äter. Hurra liksom. Och nej, det är inte konstigt att sjuåringar slarvar med sånt, men det är konstigt att deras fröken inte har bättre koll. (Det här är inte det första exemplet på det. Det är t ex aldrig någon som kollar att sjuåringarna klär på sig ordentligt innan de går ut. Vissa går ut utan vantar och mössa när det är tio minus.)

Och nu sitter hon i soffan och spottar saliv i en bunke för att hon mår för illa för att svälja... Det är inte utan att man börjar må lite illa själv.

Kräks var det här. 21:30 blev tiden för er som var med och slog vad...

4 kommentarer:

Världen enligt J. sa...

Må kräkgudarna vara snälla med er, så att det går över snabbt och smittan inte sprids vidare. Kräk och barn är verkligen ingen bra kombination. Inte för att det är så trevligt att kräkas själv, men det har man åtminstone någon koll på. Med barn är den en annan sak (och de blir ju så hjärtskärande ynkliga).

Anonym sa...

Voj!!
Vi har precis överlevt en vecka i kräkland, ja om inte lillbibban åker på det...

Hoppas verkligen det är snabbt övergående!!

Ja kläder och skolan och hygien, kan inte alla bara visa lite jäkla hänsyn, en pappa berättade häromdagen att han i sin tur träffat på en annan pappa som var och lämnade sin son på dagis, själv skulle han hem och kräkas :(

Själva har vi varit hemma med våra halvfriska ungar sen i onsdags då de tekniskt sett hade kunnat gå.

-Åsa

Jenny sa...

blä...önsker er ett snabbt tillfrisknande!! Här verkar det som övriga klarat sig, bara jag som fick en släng!

kram

Morfen sa...

Vilken härlig vadslagning.. Den missade jag som tur är - jag hade nog mått lika illa som lilltjejen lagom till 21.30.
Håller med dig om att det är dåligt att ingen har koll på hur ungarna är klädda eller tvättar händerna. På vårt dagis kör de till och med spritning av händerna på barnen innan maten. Superduperbra! En undersökning visade att smittspridningen sjunkit med 30% på de förskolor man gör så. Ganska hyfsat faktiskt.