söndag, juli 05, 2009

Program som skakar om

Lille H slog på TV:n idag och råkade hamna mitt i ett program om gömda och glömda barn på TV2. I programmet berättar en mamma om hur hon ensam tog hand om sin dotter de första åtta månaderna av hennes liv. Sen tyckte mamman att dottern och pappan borde ha kontakt. Dottern började vara hos sin pappa torsdag till söndag varannan vecka och allt verkade frid och fröjd. Ända till dottern började på dagis och de tog in en manlig vikarie... Varje gång den lilla flickan kom nära vikarien försökte hon öppna hans gylf och ta på hans penis och pung. Det visade sig att pappan hade lärt sin dotter att ta på och på det sättet tillfredsställa honom. Den lille flickan visade samma beteende så fort hon träffade en man i pappans ålder - så djupt satt det.

Jag kan inte sluta tänka på det. Mår så fruktansvärt illa bara av tanken på att någon kan lära ett barn något sådant, och dessutom sin egen dotter. Det finns inte ord...

I det här fallet gick det trots allt förhållande vis bra. Tack vare rådigt ingripande av förskolan och socialtjänsten uppdagades det hela. Övergreppen upphörde medan flickan fortfarande var så liten att hon inte kommer minnas vad som hänt. Hon har lärt sig hur man ska umgås med män.

Jag tänker på alla barn som lever med övergrepp under hela sin uppväxt. De som länge tror att det är normalt att ha det så. De som inte vågar berätta för någon eftersom den som förgriper sig på dem hotat och skrämt dem.

Fy fan.

9 kommentarer:

Busmamman sa...

Ja...fy fan :(

Jenny sa...

Jag säger också fy fan!! Blir mållös och äcklad över hur en människa kan göra så mot barn!!

Anonym sa...

såg också den:-(
skrämmande..

Monica R

Anonym sa...

Ja fy fan.. fruktansvärt. Uhh..

S sa...

Men usch. Det är verkligen så tragiskt och skrämmande. Föräldrar också...

Dessutom finns ju fler typer av övergrepp, som kanske inte måste vara sexuella eller fysiska. Det är jobbigt att vara barn ibland, men för en del är det ännu lite mer jobbigt.

DaisyAndMe sa...

Otroligt äckligt och sjukt. Å de orden är inte ens i närheten för hur illa sådant är.

Alex sa...

Usch, fick ont i magen när jag läste det där.

Anonym sa...

Fy fan säjer jag me :´(

Livet på Citronodlingen sa...

Vilket svin