måndag, juli 13, 2009

Tanddrama

Alltså det här med Dotterns lösa mjölktänder håller på att bli en riktig dålig följetong här hemma. Nu har hennes framtänder där uppe varit lösa i evighet, och det är inga problem med det, för än nu, när de permanenta tänderna kommit upp. Både snett och bakom sitter dom.

Enligt tandläkaren, som drog ut förra tanden, så är det inte bra att just tänderna i överkäken kommer upp för mycket på fel ställe, eftersom de inte flyttar sig lika bra som de i underkäken som har hjälp av tungan.

Nu har vi i två veckor (sen de permanenta började titta upp) kört med att hon måste vicka minst fem minuter om dagen. Förhoppningen var att de skulle bli så lösa att hon kunde repa mod och dra ut dom. Men icke. Vi har lockat med stora belöningar (Älvböcker, glass, Gröna Lundsbesök mm mm mm), men inget hjälper. De två senaste dagarna har vi suttit med henne i badrummet och verkligen peppat och pushat henne, helt utan resultat. Så fort vi försöker hjälpa henne blir hon hysterisk och skriker högt, trots att hon vill att vi ska hjälpa henne. Skit jobbigt är det, både för henne och oss.

I morgon är sista dagen hon får på sig, sen blir det till att ringa tandläkaren igen. Önskar vi slapp, önskar att det inte vore en så stor grej, och framförallt önskar jag att de där permanenta tänderna inte kommit upp.

Uppdatering:
Tanden sitter fortfarande kvar, men maken har fått försöka dra ut den... två gånger, för satan vad den sitter. Förstår inte hur det är möjligt när den nya tanden kommit upp så mycket, ska inte rötterna liksom försvinna på mjölktanden då?

6 kommentarer:

Viktoria sa...

Huu! Jag förstår henne! Stackars liten :(

S sa...

Nämen oj. Mamma och pappa hade nog tur som fick mig som är helt utan tandläkarskräck.

DaisyAndMe sa...

Inte ens älvböcker funkar alltså? (;oP)

Hoppas hon hinner på 24 timmar nu då!

Livet på Citronodlingen sa...

Usch, stackarn!

Alex sa...

Precis som här hemma med Felicia alltså. Hon gick i flera veckor med lösa framtänder som stod ut åt alla håll. Men ut kom dom inte. Till sist hade nya tänderna tagit sig långt ut. Då lyckades S få henne att sitta och dra ut dom själv - fast dom satt hårt. Vi var förstås väldigt stolta över henne som vågade dra ut båda tänderna på egen hand (till slut!). Hoppas det löser sig för miniPonder.

Lotta sa...

Vad jag lider med henne. Hade en hemsk pappa som drog ut min lösa tand. Glömmer det aldrig. :)

Undrar om inte tandläkaren är bästa lösningen ändå...