onsdag, mars 11, 2009

Jämtkrafts reklam

Jag blir så otroligt nedstämd av den reklamen när de säger att vi i snitt bara pratar med våra barn i sju minuter per dag. Sju minuter. Det är en och en halv reklampaus på TV. Inte ens då pratar vi tydligen.

Jag har svårt att tro att det är sant. Jag vill inte tro att det är sant, att det finns barn som inte får mer än sju minuter av sina föräldrar per dag. Inte ens när jag varit som sjukast har jag pratat så lite med mina ongar.

3 kommentarer:

S sa...

Jag och maken pratade också om den där reklamen i veckan.

De framställer ju tv-tittandet som att det inte går att prata med någon annan medan man glor. Inte heller fungerar det att prata samtidigt som man sitter vid en dator, enligt Jämtkraft.

Jag och maken pratar samtidigt som vi surfar eller slötittar på dumburken. Vi kan komma fram till riktigt bra saker under tiden. Det ena utesluter inte det andra alltså.

Det vore ju riktigt hemskt om ett barn bara får 7 minuter av sin förälder. Hoppas hoppas att det inte stämmer!

Busmamman sa...

Har inte sett reklamen, men det är en skrämmande men ändå inte helt orimlig tanke.
Säg att du jobbar heltid, väcker barnen tidigt och tar dem till dagis/fritids. Kanske inte orkar prata eftersom alla är så trötta.
Jobbar hela dagen, inkl restid, och hämtar sent...skynda hem och laga mat, äta och sen nästan direkt i säng med de små.

Jag pratar def. mer än sju minuter om dagen med mina barn, men jag tror tyvärr att det kan vara ganska lätt att inte hinna...
Om man är tvingad att jobba heltid med lång resväg osv.
Det där är en skräck för mig.

Anonym sa...

Nä! Fy vad hemskt? Men... som Busmamman säger, säkert inte helt orimligt... Jag skulle dock känna en enorm sorg om jag insåg att jag en dag inte pratat mer än 7 minuter med mina barn...