fredag, november 20, 2009

Även lille H

Nu har alla kidsen fått sin första spruta. Men inte här, i Uppsala läns landsting, eftersom hela vaccincirkusen skötts skrattretande dåligt. (Det är tur att det inte är något värre, typ SARS som sprids, då hade vi väl varit döda för länge sen.)

Det känns i alla fall skönt att det är gjort. Även om de får influensan de närmsta veckorna (det tar tydligen tre veckor innan man har full gott skydd) lär det bli en mild variant.

Nu är det bara maken kvar i den här familjen, och han ska få på jobbet nästa vecka. OM de får vaccin, vilket är sagt, men inte alls säkert.

3 kommentarer:

Alex sa...

Skönt för dig och barnen. Jag har snart gett upp det där med att vaccineras. Ska göra ett sista försök genom att ringa bvc i o m att småbarn ska vaccineras - men att hela familjen ska få samtidigt verkar vara en utopi. Är så besviken på landstinget, som skött det hela sämst i hela Sverige verkar det som. Kram

Linda #handgjordlyx sa...

Det är ingen större skillnad mot här tror jag? Jag har fått genom jobbet, två barn är faktiskt inringda av läkaren för att de tillhör riskgrupp, ett är vaccinerat i skolan, de två andra ska vaccineras i skolan - ingen vet när? Maken är inte vaccinerad och har ingen koll på hur/när.

I hemtrakterna är det lika dålig ordning där, så det verkar inte fungera helt enkelt...

Världen enligt J. sa...

Det är förbryllande att det ska vara så svårt att styra upp - och att det är så olika mellan olika delar av landet. Här har det också varit förvirrat, men när vi väl kom till VC så löste det sig jättebra. På tjugo minuter, inklusive obefintliga kösystem och diverse lappar, så var hela familjen vaccinerad.