söndag, november 01, 2009

JYSK vs. IKEA

Nu har vi monterat ihop den nya skänken, eller nästan. Vi har det jävligaste kvar, nämligen att justera gångjärnen så att dörrarna hänger rakt och fint. (Någon som har några tips på hur man enklast lyckas?)

Sammanfattningsvis kan man säga att bygga en JYSK-möbel är betydligt mer komplicerat än en IKEA-dito. Att skriva bruksanvisningar (eller rita, för det är ju bara en massa konstiga bilder) är verkligen inte JYSKs starka sida. Sen hade den här möbeln fem (eller sex, nu minns jag inte) olika sorters skruvar i likadana påsar. Påsarna var inte märkta och bilderna på skruvarna dåliga. Det slutade med att vi fick räkna alla skruvar och på så sätt lura ut vilken som skulle användas var.

Men, trots att det inte var snutet ur näven hur man skulle sätta ihop den känns faktisk möbeln gedigen, minst lika bra som motsvarande från IKEA, om inte bättre.

Så, IKEA får högst poäng för bruksanvisningen och skruvar, men JYSK tar hem poängen för den färdiga möbeln. Och det är ju den man ska leva med, inte monteringen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vid två tillfällen har vi fått hem möbler från Jysk som haft delar fastmonterade, fast åt fel håll och vi har då fått börjat med att montera isär möbelhelvetet. Roligare kan man ha det!