tisdag, december 01, 2009

Ett CV alltså...

Har fått napp på en av mina praktikförfrågningar (inte mitt första val, men ganska OK tror jag) och nu vill de ha ett CV. Man hallå, jag minns inte ens när jag skrev ett senast (borde vara när jag sökte min doktorandtjänst 2000) och än mindre vet jag var jag har det. Bara att börja från noll alltså.

Ni som vet allt, hur var det nu man gjorde?

4 kommentarer:

Världen enligt J. sa...

Jag brukar kolla runt på kollegors hemsidor - där ofta cv:s finns bifogade som pdf-er - för att få inspiration. Personligen gillar jag enkel struktur och layout och att man enbart tar med formella meriter (personuppgifter, examina, anställningar, stipendier, publikationer etc., som är relevanta för den sökta tjänsten). Mer personliga detaljer/beskrivningar (om man över huvud taget ska ha med sådana) hör hemma i introduktionsbrev eller liknande. När jag har varit med och rekryterat folk har jag ofta tänkt att folk vanligtvis tar med för många, irrelevanta och privata saker (exempelvis om intressen, personlighet och familjeförhållanden).

Hoppas det går bra med praktiken!

Ponder sa...

Tack, jag ska tänka på det. Jag tror att anledningen till att folk har med sånt där personligt är att det på de flesta "så skriver du ett bra CV"-sajter står att man ska ha med lite sånt...

Världen enligt J. sa...

Jo, jag vet :)

Anonym sa...

bra start