fredag, januari 02, 2009

Ska man våga sig på en tillbakablick?

Jag har en känsla av ett det mest kommer bli gnäll (jag kanske får ta över titeln från dig i år J.?), men here it goes:
Jag tänkte låta bli att läsa i mina bloggarkiv, utan se vad jag minns av året som gått så här på rak arm. I första hand är det tre saker som kommer upp: 1. Kräksgraviditeten, 2. Lille Herr'ns födelse och 3. Migränhelvetet.
Tänker jag lite mer så minns jag hur sjuk Prinsen var vid årsskiftet förra året och hur jag som höggravid blev hotad av den raketskjutande grannen ("Det här du gör nu kallas för trespassing" kläckte han ur sig när jag upplyste honom om att man inte får skjuta raketer mot andras hus). Jag minns att jag var på operan i mars med min mamma, och naturligtvis den trevliga middagen med några av julimammorna. Jag minns hur det kändes när vattnet gick den där aprilnatten, och hur jag tänkte "vad skönt, nu kommer jag snart må bra igen". Jag minns tiden på CIVA, uppvaket och special-BB med en konstig blandning av tacksamhet och olust. Jag minns alla besök på sjukhuset efter att vi kommit hem; ett tag kändes det som vi var där varje dag av en eller annan anledning (alltid beroende på mig, Lille Herr'n var ju friskförklarad direkt från födseln trots att han kom så tidigt). Jag minns lättnaden när jag fick mina nya slipade solglasögon så att jag kunde gå ut igen trots migränen, det gjorde livet lite lättare. Jag minns små framsteg, som när jag kunde åka till affären själv för första gången eller klarade av att ta hand om lille Herr'n helt själv i några timmar. Jag minns vännens kamp mot cancern, och hur han förlorade den...

En del sjukor har vi hunnit med, den största var väl vattkopporna som alla barnen hade i juni; Dottern hade det värst, lille Herr'n lättast och Prinsen rätt lindrigt han med. Till hösten kom Dotterns skolstart, med ens blev hon så stor, inget dagisbarn längre. Prinsen fick utökad tid på dagis så att jag fick en chans att återhämta mig när jag gick ner på 50% sjukskrivning. På sjukgymnastiken började jag med vattenträning, fick massage och gymtränade ett par gånger. I november kom det en hel massa snö, till barnens stora förtjusning, men som vanligt smälte den undan på en vecka. Helt plötsligt var det jul, jag hann inte med och vi hade inte pyntat alls, men det blev julafton ändå! Och en bra sådan, om man ska tro på vad Dottern säger. För att avsluta skitåret, passade jag som bekant på att knäcka ett par revben på frysdisken på Ica Maxi - verkligen kronan på verket!

Det har verkligen varit ett annorlunda år, ett år som jag aldrig i min vildaste fantasi hade kunnat föreställa mig, och tur är väl det kan jag tro. Nu tänker jag lägga 2008 bakom mig och se framåt mot ett nytt år som ska bli bättre!

7 kommentarer:

Världen enligt J. sa...

Hua, vilket år. Jag hoppas verkligen att det blir bättre nu!

Titeln kan för övrigt delas :) Jag har massor av uppdämt gnäll som snart kommer att välla ut i bloggen...

Anonym sa...

Oj det var inte nådigt det året! Som sagt, du verkar vara värd lite härligt flyt framöver!

Gnäll passar väl alldeles utmärkt på en blogg. Den kan ju funka lite som en gnällslasktratt. Bättre här än inte alls. Uppdämt gnäll är aldrig bra att gå och hålla på!

Busmamman sa...

Ja du lilla gumman...du har inte heller haft det lätt inte.
VAd sägs om att träffas och supa bort 2008 när vi slutat amma? ;)

Ponder sa...

Tack alla tre, jag hoppas också att det bara bli bättre nu!

J: Schyst att du delar med dig av titeln - jag tror faktiskt att jag är minst lika gnällig som du. ;)

Viktoria: Jag håller med dig - min blogg är mitt andningshål på flera olika sätt och jag skriver vad jag vill här. Därför håller jag familjen borta från den, eftersom jag ofta ventilerar mina irritationer mot dom här. På så sätt avreagerar jag mig och kan sen antingen släppa det helt, eller se på det lite mer objektivt.

Busmamma: Självklart! Du, jag och några lådor sprit (lär ju krävas en del för att bli av med våra upplevelser år 2008 menar jag...), kanske i vår sommarstuga?

Lotta sa...

Du har onekligen haft ett helvetes år. Men mitt i alltihopa har vi ändå lille H's ankomst. Ja, vilket år!

Får man inte vara med på suparfesten? :)

Nina sa...

Ja, jag önskar dig verkligen ett bättre år utan migrän och annat elände.

Kram

Ponder sa...

Lotta: Självklart har vi plats för fler som vill supa bort lite 2008! :) puss på dig!

Nina: Tack för omtanken. kram tebax!