tisdag, januari 20, 2009

Att lida i religionens namn

På TV är det ett program om en bebis som får lida för religionens skull. Det gör mig illamående att okunskap kan leda till att ett mycket sjukt barn inte får sjukhusvård för att traditioner och religion säger annorlunda. Återigen, hur långt får man gå i religionens namn? En sak om man som vuxen väljer att bli martyr, men ett litet nyfött barn, nej det är aldrig okej.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, det är omöjligt att inte bli berörd. Jag blir så förbannad bara jag tänker på att barns liv och hälsa offras i "Guds namn".

Nikki sa...

Usch ja! >Vad jag som vuxen väljer att utsätta mig för är en sak men jag har ett ansvar för mina barn! Tex en sån sak som när jag drack cola till ALLA måltider och mellan dem för jag var beroende. Mina barn visste att dem inte fick dricka det för att det inte var bra. De visste också att vuxna människor gör sånt som inte är bra fast de vet det inte är det som tex att röka. Men en granne kunde inte förstå varför jag inte gav mina barn cola om jag själv drack det. Men om jag drack vin inte skulle jag ge dem det! Det var ju för att jag inte ville att mina barn skulle ta skada (tänker främst på tänder och vikt)! Nej det är inte rätt att låta barn lida!